Sfinx Specials

Het jongerenwerk bij De Sfinx is er voor alle jongeren van ’t Gelders Eiland. Maar voor jongeren met een beperking is het niet altijd makkelijk om aan de activiteiten mee te doen. Dat bleek ook uit twee bijeenkomsten die het sociaal team onlangs organiseerde om de behoefte onder ouders te polsen. Daarom gaan de jongerenwerkers, samen met een paar ouders en met ondersteuning van het sociaal team, een aantal avonden organiseren voor deze jongeren.

De eerste activiteit is woensdag 24 januari. Pubers met een beperking (in de breedste zin van het woord) van ongeveer 12 tot 18 jaar zijn welkom bij de inloop van 18.30 tot 20.30 uur. Een inloop betekent dat het jongerencentrum open is en dat je er leuke dingen kan doen. In het begin laten de jongerenwerkers zien hoe De Sfinx eruit ziet. Dan gaat de groep een darttoernooitje doen en dan even pauze. Dan gezellig biljarten en weer even pauze (staat nog niet vast). Daarna wordt samen overlegd over de volgende activiteit. Er zijn ouders die komen helpen en er wordt rekening gehouden met muziek en disco-lampen; die worden beide gedimd.

Vrijdagavond 16 februari is De Sfinx open voor tieners (9-12 jaar) met een beperking. Van 18.30 tot 20.00 uur kunnen de tieners knutselen en daarna meedoen aan de bingo. Ook op deze avond helpen ouders mee om er een geslaagde avond van te maken.

De entree voor beide avonden is 1 euro en jongerencentrum De Sfinx is te vinden aan de achterzijde van het Gildehuis aan de Dorpsdijk 16 in Lobith. Voor meer informatie kan je mailen naar c.peeters@caleidoz.nl of bellen met de jongerenwerkers van De Sfinx op 0316-542794.

Naar het overzicht

 Let op tieners:

 

Je kan je aanmelden voor de activiteiten tot en met maart. Pas op 15 maart zetten we de andere activiteiten op de website.

Dit voorkomt dat je je nu al opgeeft voor een disco in juni, terwijl je nog helemaal niet zeker weet dat je wel kan!