Vrijwilligers gezocht!

We zijn op zoek naar vrijwilligers, jong en oud. Dus ook ouders die tijd "over" hebben; jullie zijn bijzonder welkom!

Waar zoeken we vrijwilligers voor?

Tieneractiviteiten: 2x per maand organiseren we activiteiten voor groep 6,7 en 8 in ons jongerencentrum De Piramide in Pannerden. Van 14.30 tot 16.30 uur kan je helpen achter de bar bij verkopen van snoep en schenken van ranja. Of bij de spelletjes of bv het knutselen. Maar ook als je achter de schermen wil helpen om spelletjes voor te bereiden; graag!  Je hoeft niet elke middag te kunnen; we zijn al blij als je 1x per 6 weken kan helpen. Jongeren hebben woensdagmiddag vaak school, dus juist ouders zijn erg welkom om ons team te versterken. 

Taalmaatjes: elke woensdagmiddag komt een groep vluchtelingen in de bieb in Lobith bij elkaar om beter Nederlands te leren praten. Voor dit vrijwilligerswerk krijg je gratis van ons een korte cursus. Het is trouwens echt niet nodig dat je alle theorie kent; het gaat juist om het praten (en niet om het schrijven of de spellingsregels). Ook is er behoefte aan taalmaatjes die bij de gezinnen thuiskomt en hen daar helpt met de taal. Dat gebeurt meestal 1x per week voor 2 uurtjes, maar je kan natuurlijk ook zelf iets anders afspreken samen.

Fietsles vrijwilligers; dankzij geld van de gemeente mogen we in het voorjaar weer fietslessen gaan geven aan statushouders (vluchtelingen die in Rijnwaarden wonen en hier mogen blijven). Ze willen heel graag leren fietsen en wij zoeken vrijwilligers die ons daarbij willen helpen. Behalve leren fietsen, krijgen de deelnemers ook een stukje verkeersles, zodat ze ook onze verkeersregels goed kennen. De lessen worden in eerste instantie aangeboden in Lobith, aan zowel een groep vrouwen als aan een groep mannen. De dag en tijd wordt in overleg nog afgestemd.

Klussendienst; niet alle mensen in onze gemeente redden alles zelf; sommigen zijn oud of ziek of hebben geen familie dichtbij die hen kan helpen. We zoeken mensen die af en toe een klusje willen doen voor deze mensen. Zoals het maaien van hun gazon, helpen een zolder op te ruimen, ze naar hun afspraak in het ziekenhuis brengen, keetje rijden om boodschappen te doen enzovoort. Het gaat om korte en kleine klussen, dus je hoeft niet weken achter elkaar hetzelfde te doen op een vaste tijd.

Alle vrijwilligers bij Caleidoz zijn via ons verzekerd en krijgen professionele begeleiding. Als vrijwilliger krijg je een heleboel waardering terug van de mensen die je helpt.

Voor al deze vrijwilligerstaken kan je informatie opvragen bij sociaal werker Claudia Peeters.of bij Mandy Rutten die het spreekuur draait op de vacaturebank ; elke maandag tussen 14 en 15 uur kan je binnenlopen in het Dorpshuis in Lobith en informatie krijgen en je eventueel aanmelden als vrijwilliger. Bellen kan naar 0316-542794 of mailen naar c.peeters@caleidoz.nl.

 

 

 

 

 

Naar het overzicht