Voor jonge mantelzorgers

Waardering voor jonge mantelzorgers!!

Even je broertje naar school brengen, omdat je moeder dat niet kan. De boodschappen doen, omdat je vader ziek is. Of koken voor je oma, omdat ze de laatste tijd een beetje somber is. Het zijn dingen die je doet uit liefde. Zo gewoon, maar toch heel bijzonder. Omdat jongeren het helpen van hun naasten vaak heel vanzelfsprekend vinden, voelen ze zich geen mantelzorger. Jammer, want mantelzorgers hoeven er niet alleen voor te staan. In de week van de jonge mantelzorger, van 3 tot en met 9 juni, is landelijk aandacht voor jonge mantelzorgers. Om hen in het zonnetje te zetten, maar ook te wijzen op de vele mogelijkheden.

Op www.mantelzorgzevenaar.nl omschrijft Mantelzorg Zevenaar duidelijk wie mantelzorgers zijn en waarop zij recht hebben. In de week van de jonge mantelzorgers slaat de organisatie haar handen ineen met Caleidoz. Om jonge mantelzorgers te bedanken voor hun inzet en hen een moment voor zichzelf te geven, organiseren ze drie leuke uitjes. Op dinsdagmiddag 4 juni (Zevenaar) en vrijdagmiddag 7 juni (Sfinx in Lobith), wordt er een toffe graffiti-workshop georganiseerd voor mantelzorgers van 8 tot 12 jaar. Op woensdagavond 5 juni kunnen mantelzorgers tot 23 jaar zich ontspannen tijdens de film “Brugklas” in het Filmhuis in Zevenaar. De uitjes zijn de uitgelezen kans om elkaar te ontmoeten en écht even jong te zijn.

HELAAS zijn er te weinig aanmeldingen en gaan de activiteiten dus niet door. We gaan kijken op welke manier we jonge mantelzorgers wel kunnen bereiken en waarderen, want dat verdienen ze! Heb je een idee, dan horen we dat natuurlijk graag.

Ben jij een mantelzorger onder de 23 uit Zevenaar en ben je toe aan een momentje voor jezelf? Of ken jij een jonge mantelzorger die wel eens in het zonnetje gezet mag worden? Ga dan eens naar www.mantelzorgzevenaar.nl voor een overzicht van de activiteiten in de week van de jonge mantelzorger.


 

Naar het overzicht