Wie zijn wij:

De jongerenwerkers Mandy Rutten, Sanne Kiene, Emmy van Aalten en Claudia Peeters ondersteunen 50 jongeren in het bedenken en regelen van leuke activiteiten.  Het jongerenwerk hoort bij Caleidoz Welzijn.

Wat doen wij:

Het jongerenwerk zorgt dat er leuke, sportieve en informatieve activiteiten zijn voor de jeugd. Het uitgangspunt daarbij is wat de jeugd zelf wil; zij geven bijvoorbeeld tijdens friet reunies aan welke activiteiten ze graag willen en het jongerenwerk ondersteunt hen bij het organiseren ervan. De jongerenwerkers zorgen daarnaast ook voor voorlichting over bijvoorbeeld studie, geld en alcohol & drugs. Ze geven advies, zijn op locaties Landeweer en Heerenmaten van het Liemers College te vinden, helpen jongeren op te komen voor hun belangen, overleggen met de gemeente, ondersteunen aanverwante organisaties en verenigingen en bieden stageplaatsen.

Voor wie zijn wij:

Leerlingen van groep 6 t/m 8 kunnen meedoen aan leuke tieneractiviteiten, georganiseerd door de vrijwilligers. Zoals een vossenjacht, spelmiddag, speurtocht, enzovoort. De Sfinx is om de week op vrijdagavond voor tieners open van 18.30 tot 20.30 uur. De entree is meestal 2 euro (sinds 2021 verhoogd). In Zevenaar zijn tienerdisco's in jongerencentrum 4all. Het programma vind je onder de knop agenda en daar kan je je ook aanmelden. Onder de knop foto's vind je een overzicht van foto's van de activiteiten van de afgelopen tijd.
Het jongerenwerk zorgt samen met scholieren (13+) voor een leuk programma. Dat is op aanvraag van de scholieren zelf. Meestal zijn de activiteiten op vrijdagavond in De Sfinx, maar soms ook in het weekend, in vakanties en op andere lokaties. Het varieert van een dropping tot een party en soms gaan we op kamp. Informatie over openingstijden en het programma vind je onder het kopje agenda scholieren.
Jongeren kunnen elke woensdagavond naar de inloop van 4all en elke donderdagavond naar de inloop in De Sfinx van 19.00 tot 21.00 uur om elkaar te treffen, darten, gamen enzovoort. Op aanvraag helpen we speciale activiteiten te organiseren voor jongeren. Dus wil je een themafeest organiseren, een darttoernooi, filmmarathon of dansles? Mail ons of kom langs want er kan heel veel!

Waar doen we het van:

Het team jongerenwerk van Caleidoz krijgt elk jaar geld van de gemeente om haar activiteiten uit te voeren; dit wordt subsidie genoemd. De gemeente geeft deze subsidie niet zomaar; ze willen dat we er leuke en ook goeie dingen voor doen. Van het geld wordt bijvoorbeeld de huur van de jongerencentra betaald, het loon van de jongerenwerkers en natuurlijk betalen we er de activiteiten van.