Wie zijn wij:

De jongerenwerkers van Caleidoz Mandy Rutten, Sanne Kiene, Emmy van Aalten, Marc van Eekhout en Claudia Peeters. De jongerenwerkers krijgen op 't Gelders Eiland de hulp van ruim 30 vaste vrijwilligers en 50 oproepkrachten. Het jongerenwerk hoort bij Caleidoz Welzijn (tot 1 januari 2017 was dat stichting Welzijn Rijnwaarden).

Wat doen wij:

Het jongerenwerk zorgt dat er leuke, sportieve en informatieve activiteiten zijn voor de jeugd. Het uitgangspunt daarbij is wat de jeugd zelf wil; zij geven bijvoorbeeld tijdens friet reunies aan welke activiteiten ze graag willen en het jongerenwerk ondersteunt hen bij het organiseren ervan. De jongerenwerkers zorgen daarnaast ook voor voorlichting over bijvoorbeeld studie, geld en alcohol & drugs. Ze geven advies, zijn op straat te vinden, helpen jongeren op te komen voor hun belangen, overleggen met de gemeente, ondersteunen aanverwante organisaties en verenigingen en bieden stageplaatsen.

Voor wie zijn wij:

Leerlingen van groep 6 t/m 8 kunnen elke week meedoen aan leuke tieneractiviteiten. Zoals een vossenjacht, spelmiddag, speurtocht, enzovoort. De Piramide in Pannerden is 1 woensdag per maand open van 14.30 tot 16.30 uur. De Sfinx is om de week op vrijdagavond voor tieners open van 18.30 tot 20.15 uur. De entree is meestal 1 euro. Het programma vind je onder de knop agenda en daar kan je je ook aanmelden. Onder de knop foto's vind je een overzicht van foto's van de activiteiten van de afgelopen tijd.
Het jongerenwerk zorgt samen met scholieren (13+) voor een leuk programma. Dat is op aanvraag van de scholieren zelf. Meestal zijn de activiteiten op vrijdagavond in De Sfinx, maar soms ook in het weekend, in vakanties en op andere lokaties. Het varieert van een dropping tot een party en ook gaan we elk jaar op kamp. Informatie over openingstijden en het programma vind je onder het kopje agenda scholieren.
Jongeren kunnen elke donderdagavond naar de gratis inloop in De Sfinx van 19.00 tot 21.30 uur om elkaar te treffen, darten, gamen enzovoort. Op aanvraag helpen we speciale activiteiten te organiseren voor jongeren. Dus wil je een themafeest organiseren, een darttoernooi, filmmarathon of dansles? Mail ons of kom langs want er kan heel veel!

Waar doen we het van:

De afdeling jongerenwerk van Caleidoz krijgt elk jaar geld van de gemeente om haar activiteiten uit te voeren; dit wordt subsidie genoemd. De gemeente geeft deze subsidie niet zomaar; ze willen dat we er leuke en ook goeie dingen voor doen. Van het geld wordt bijvoorbeeld de huur van de jongerencentra betaald, het loon van de jongerenwerkers en natuurlijk betalen we er de activiteiten van. Zo kan het jongerenwerk de entree van een disco bijvoorbeeld laag houden zodat alle jongeren gebruik kunnen maken van de activiteiten.